RIVM meldt 15 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van vrijdag 27 augustus. Het ziet er niet best uit.

Door Sam Fish 

Zo zijn er voor Nederland vandaag 2853 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 202 meer dan gisteren en dus zitten we weer boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 2585 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er in 24 uur tijd ook weer 185 nieuwe coronapatiënten opgenomen in de ziekenhuizen.

Op Goeree-Overflakkee is de stijging ook te zien. Hier zijn in één dag ineens 15 nieuwe besmettingen gemeld. De afgelopen dagen hingen we steeds tussen de 2 en 5 besmettingen per dag. Vandaag dus ineens 15, dat waren er gisteren slechts 3, dus dat is een aardige stijging. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 5 besmettingen per dag op het eiland.

LCPS  

185 nieuwe coronapatiënten in de ziekenhuizen dus vandaag. Daarmee zijn er nu 659 ziekenhuisbedden bezet door coronapatiënten. Toch is dat er slechts één meer dan gisteren. Van die 659 patiënten liggen er 222 op een intensive care-afdeling, dat zijn er 4 meer dan gisteren. Op de normale COVID-afdelingen liggen nu 437 patiënten, dat zijn er 3 minder dan gisteren.

CuraMare  

En het is vrijdag, dus dat betekent een nieuwe coronakaart vanuit zorgorganisatie CuraMare. Op de kaart van vandaag is te zien dat er twee coronapatiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis sinds vorige week vrijdag. Toch liggen er nu twee meer patiënten in het ziekenhuis. Dat betekent dus dat er in een week tijd vier nieuwe coronapatiënten opgenomen zijn. Er liggen nu nog 5 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. De rest van de zorglocaties zijn gelukkig nog steeds coronavrij.

curamare coronakaart 27 augustus