RIVM meldt drie nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van donderdag 26 augustus. En we zijn weer gedaald.

Door Sam Fish 

Zo zijn er voor heel Nederland vandaag 2651 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 212 minder dan gisteren. Toch zitten we nog steeds boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 2498 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard zijn er in de afgelopen 24 uur 66 nieuwe coronapatiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen.

Op Goeree-Overflakkee is gelukkig ook weer een daling te zien. Hier zijn in één dag 3 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er weer twee minder dan gisteren. En daarmee zitten we hier op het eiland wél onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 4 besmettingen per dag.

LCPS

Het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding meldt elke dag hoe het er in de ziekenhuizen aan toe gaat. Op dit moment liggen er 658 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 16 minder dan gisteren, ondanks dat er vandaag toch weer 66 zijn opgenomen. Van al deze patiënten liggen er 218 op een intensive care-afdeling en dat zijn er dan weer 10 minder dan gisteren. Er liggen nu nog 440 coronapatiënten op de reguliere afdeling.

CuraMare 

Het is donderdag, dus dat betekent dat er morgen weer een nieuwe coronakaart wordt gepubliceerd door zorgorganisatie CuraMare. En dus kijken we nog heel even terug op de kaart van vorige week vrijdag. Op die kaart is te zien dat er op dat moment nog 3 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis lagen. Alle andere locaties zijn coronavrij. Hopelijk is dat morgen ook nog het geval.

curamare coronakaart 20 augustus