RIVM meldt 19 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 14 juli. Er is een aardige stijging te zien.

Door Sam Fish 

Een paar dagen geleden werd er een storing gemeld. Waarschijnlijk is deze inmiddels verholpen en zijn de cijfers ingehaald, want er is een aardige stijging te zien. Zowel landelijk als op het eiland zijn we omhoog geschoten. Zo meldt het RIVM vandaag voor heel Nederland 10.492 nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur. Dat zijn er 2604 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde ligt voor het land vandaag op 8395 besmettingen per dag. De kans bestaat dat dit aantal vandaag zo hoog is doordat de storing van eerder deze week eindelijk is ingehaald.

Op Goeree-Overflakkee zijn er voor vandaag 19 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 12 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde ligt voor het eiland op 14 besmettingen per dag. Daar zitten we dus wat boven.

Zeer ernstig  

Goeree-Overflakkee hoort bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Ook onze GGD is die van Rotterdam. En Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is één van de regio’s die is opgeschaald naar ‘zeer ernstig’. Ook Amsterdam-Amstelland, Groningen, Utrecht, Kennemerland, Gooi en Vechtstreek en Hollands Midden zijn weer ‘zeer ernstig’. Dertien andere veiligheidsregio’s zijn aangemerkt als ‘ernstig’

Nederland telt vier risiconiveaus voor het coronavirus. Van laag naar hoog zijn dat waakzaam, zorgelijk, ernstig en zeer ernstig. Het risico binnen een regio wordt bepaald door twee cijfers. Dat is het aantal positieve tests en het aantal ziekenhuisopnames. Daarbij wordt rekening gehouden met het aantal inwoners. Het aantal ziekenhuisopnames is vooralsnog redelijk stabiel, maar het aantal nieuwe gevallen stijgt, en het hoogste cijfer van de twee bepaalt het risiconiveau.