RIVM meldt 5 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van donderdag 1 juli. Er is een aardige stijging te zien.

Door Sam Fish

De landelijke cijfers zijn aardig gestegen. Zeker als je het vergelijkt met de cijfers van de laatste twee weken. In 24 uur tijd zijn er namelijk 845 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 188 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde ligt voor Nederland vandaag op 616 besmettingen per dag. Daar zitten we dus flink boven.

Op Goeree-Overflakkee is het andere koek, hier zijn we namelijk iets gedaald. Op het eiland zijn er vandaag 5 nieuwe besmettingen gemeld, dat is er 1 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde ligt voor vandaag op 7 besmettingen per dag. Daar zitten we dus netjes onder.

CuraMare 

Het is morgen vrijdag en dat betekent dat er een nieuwe coronakaart komt vanuit CuraMare. Om de situatie van vorige week goed te kunnen vergelijken met die van deze week, kijken we nog even terug naar de oude kaart van vorige week vrijdag. Daarop is te zien dat er op dat moment nog twee coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland lagen. Verder zijn alle locaties van CuraMare coronavrij.

CuraMare coronakaart 25 juni