RIVM meldt 14 nieuwe coronabesmettingen op GO

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Op het coronadashboard zijn elke dag de laatste cijfers te zien over het coronavirus in Nederland. Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van maandag 28 juni.

Door Sam Fish

In 24 uur tijd zijn er in heel Nederland 580 nieuwe coronabesmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 58 meer dan gisteren, ondanks dat het over de cijfers van zondag gaat. Op zondag en maandag zijn de cijfers normaliter lager, aangezien op zaterdag en zondag niet over de cijfers worden doorgegeven. Dat de cijfers dus vandaag ietwat gestegen zijn, kan betekenen dat ze morgen ook weer hoger zijn. Dat is echter koffiedik kijken en een kwestie van afwachten. Het wekelijks gemiddelde voor heel Nederland staat voor vandaag in ieder geval op 624 besmettingen per dag en daar zitten we dus heel netjes onder.

Op Goeree-Overflakkee zijn er vandaag 14 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er weer drie meer dan gisteren. Hopelijk gaat het de rest van de week weer terug omlaag. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 8 besmettingen per dag.

Nieuwe teststraat

We hadden het eerder al gemeld, maar het eiland heeft er vanaf dinsdag 29 juni een teststraat bij. Deze is te vinden achter de Dorpstienden in Ouddorp. De teststraat van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag en zondag is hij gesloten. Je hoeft geen afspraak te maken om er terecht te kunnen.

De teststraat in Middelharnis blijft ook gewoon open.