Laatste groep uitgenodigd voor coronavaccin

Foto: QPhoto

En ook de laatste groep volwassenen in Nederland heeft een uitnodiging gehad voor het coronavaccin. De laatste groep bestaat uit de 18-jarigen die geboren zijn in 2003.

Die laatste groep bestaat uit ruim 206.000 mensen. Degenen die al 18 zijn krijgen het vaccin van Pfizer/BioNTech of Moderna. De mensen uit dat jaar die nu nog 17 zijn mogen ook een prikafspraak maken. Zij krijgen het Pfizer/BioNTech-vaccin toegediend.

Vaccinatiecampagne

De vaccinatiecampagne begon in Nederland op 6 januari. Toen kregen de eerste zorgmedewerkers een inenting. In de weken erna werden bewoners en medewerkers van verpleeghuizen gevaccineerd. Evenals mensen met handicaps in woonvormen en medewerkers van de acute zorg in ziekenhuizen. Dit zijn de meest kwetsbare mensen en de mensen die voor hen zorgen.

Eind januari werden de eerste mensen op grond van hun geboortejaar gevaccineerd. Dit waren thuiswonende 90-plussers. Daarna werden de leeftijdsgroepen beetje bij beetje steeds jonger. Drie weken geleden kon iedereen tussen 1969 en 1978 een afspraak maken. En daarna ging het heel hard en zijn we nu zelfs bij het laatste geboortejaar aangekomen.

13 miljoen prikken

Inmiddels zijn er meer dan 13 miljoen prikken gezet. Daarbij gaat het om eerste en tweede prikken bij 8 miljoen mensen. Het kabinet verwacht dat half juli iedereen die het wil een eerste prik heeft gehad. Eind deze maand krijgen de eerste kwetsbare kinderen van 12 jaar en ouder een uitnodiging.