RIVM meldt 7 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zondag 13 juni.

Door Sam Fish 

Landelijk gaan we steeds verder de goede kant op. In de laatste 24 uur zijn er voor het hele land 1066 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn alweer er 199 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde voor Nederland staat op 1426 besmettingen per dag. Daar zitten we dus wederom netjes onder.

Op Goeree-Overflakkee zijn we iets gestegen, maar niets om ons zorgen om te maken. Het is geen gigantische uitschieter als van de week. In één dag zijn er 7 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 5 meer dan gisteren. Het gemiddelde op het eiland ligt op 8 besmettingen per dag, daar zitten we dus net onder. Volgens het dashboard is er in de afgelopen 24 uur niemand opgenomen in het ziekenhuis. Ook is er niemand overleden gemeld.

Disclaimer 

We zeggen het elke week, maar we willen het toch nog eens herhalen. Op zondag en maandag vallen de cijfers vaak wat lager uit. Dat zijn namelijk de cijfers over zaterdag en zondag. Op die dagen wordt niet door elke organisatie doorgegeven of er nieuwe besmettingen zijn. Ook zijn op zondag niet alle teststraten open. Dit geeft een kleine verlaging in de cijfers. Op dinsdag wordt dit altijd weer recht getrokken.