Vandaag weer slechts 2 nieuwe besmettingen gemeld

Foto: Benzoix

Het coronadashboard van de Rijksoverheid is weer aangevuld met de laatste gegevens van het RIVM. We kijken naar de cijfers van zaterdag 12 juni.

Door Sam Fish 

Tussen vrijdagochtend 10.00 uur en zaterdagochtend 10.00 uur zijn er bij het RIVM 1265 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 152 minder dan gisteren. Daarnaast zitten de cijfers vandaag dus netjes onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor de landelijke cijfers van daag op 1502 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is echter weer een bizarre daling te zien. Gisteren werden er door het RIVM ineens weer 22 nieuwe besmettingen gemeld terwijl het juist zo goed ging. Vandaag zijn we echter toch weer terug gezakt naar 2 besmettingen in 24 uur tijd. Dat zijn er dus weer 20 minder, wat heel fijn is. Hopelijk blijft het bij die ene uitschieter. Het wekelijks gemiddelde voor het eiland staat vandaag op 8 besmettingen per dag.

CuraMare  

En mocht je het gisteren gemist hebben, zorgorganisatie CuraMare heeft een nieuwe coronakaart gepubliceerd. Daarop is helaas te zien dat er weer twee patiënten zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Er liggen nu nog drie coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

CuraMare coronakaart 11 juni