Priklocatie Staver sluit op 5 juli haar deuren

Archieffoto: Op 1 maart 2021 werd de priklocatie geopend.
Foto: Sam Fish

De GGD Rotterdam-Rijnmond laat weten dat er binnenkort een aantal priklocaties haar deuren gaan sluiten. Daaronder valt ook de locatie in de Staver, Sommelsdijk.

Door Sam Fish

De priklocatie op het eiland sluit op maandag 5 juli haar deuren. Volgens de gemeente worden alle afspraken die dan nog gepland staan ondergebracht op andere locaties in de regio. In totaal sluiten op 5 juli vier priklocaties in de regio. Dat zijn Nissewaard, Lansingerland, Sommelsdijk en Maassluit.

Sluiting 

De sluiting volgt na een grote vaccinatieopgave. In de maand juni is het doel van de GGD om 14.000 prikken per dag te zetten. Na die piek loopt het aantal prikken per dag sterk terug. En dat is precies waarom ze minder capaciteit en dus minder locaties nodig hebben. Ze bouwen het aantal locaties af, zodat ze snel en efficiënt kunnen vaccineren. Ook het personeel kan dan optimaal worden ingezet.

In de volgorde van afbouw wordt rekening gehouden met onder andere geografische dekking. Ook wordt er gekeken hoe populair een locatie is bij het publiek. Na de eerste sluitingsronde wordt er verder afgebouwd in locaties. De planning en de locaties hiervan zijn afhankelijk van de landelijke vaccinatiestrategie. De GGD monitort de situatie voortdurend in de regio. “Als we in de zomermaanden zien dat het nodig is om gericht in gebieden te vaccineren, dan organiseren we daar mogelijkheden voor,” laten ze weten.

Geplande afspraken 

Toch zijn er genoeg mensen die na 5 juli een afspraak hebben staan voor een vaccinatie in de Staver. Volgens huisartsenpost Helius MC blijven zij gewoon prikken op 5, 6 en 7 juli. Zij hebben niets gehoord over het moeten verplaatsen van hun priklocatie. Mocht daar verandering in komen, dan neemt de huisarts contact op met de mensen die hun afspraak moeten verzetten. Heb je toch vragen over je afspraak en gaat die via de huisarts? Neem dan contact op met de huisarts.

De mensen die een afspraak hadden staan via de GGD krijgen bericht over het verplaatsen naar een nieuwe locatie. Voor vragen aan de GGD over de locaties en de afspraken kan er gebeld worden met 010-443 80 31.

Boze reacties

Onder het bericht van de gemeente op Facebook zijn niets dan boze reacties te vinden. Mensen vinden het belachelijk dat de priklocatie dicht gaat terwijl er nog zoveel mensen zitten te wachten op hun vaccinatie. Ook vinden ze het niet kunnen dat de locatie sluit terwijl er al afspraken ingepland zijn. Mensen worden doorgestuurd naar Vlaardingen, Bergen op Zoom, Zierikzee en Hellevoetsluis terwijl er al die tijd een priklocatie op eigen eiland was.