RIVM meldt 6 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de cijfers van donderdag 3 juni.

Door Sam Fish

Landelijk zijn er volgens het dashboard vandaag 2803 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 201 meer dan gisteren, toen waren het er namelijk 2602. Het zit nog nipt onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 2821,6 besmettingen per dag. Op Goeree-Overflakkee zijn we de andere kant op gegaan, hier is namelijk een kleine daling te zien. Voor vandaag zijn er 6 nieuwe besmettingen gemeld, dat waren er gisteren nog 10. We zitten daardoor weer onder het gemiddelde, dat staat voor vandaag op 6,3 besmettingen per dag.

Het coronadashboard meldt echter ook dat er toch weer iemand is opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Ook is er volgens hen ook iemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

CuraMare 

Morgen is het vrijdag en komt er als het goed is een nieuwe coronakaart van zorgorganisatie CuraMare. Tot die tijd kijken we nog heel even naar de kaart van vorige week vrijdag. Toen konden we zien dat alle CuraMare-locaties, behalve het ziekenhuis, coronavrij zijn. Hopelijk is dat ook morgen het bericht. Er lagen vorige week vrijdag nog 11 coronapatiënten in het ziekenhuis.

CuraMare coronakaart 28 mei