RIVM meldt slechts 2 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van maandag 31 mei. Er is een mooie daling te zien.

Door Sam Fish 

We starten gelijk even met dezelfde disclaimer als gisteren. Het is altijd fijn om een daling te zien in de cijfers, maar houd er rekening mee dat dit de cijfers van vandaag over zondag gaan. Dat zijn de cijfers die zondag zijn doorgegeven en dat wordt niet overal gedaan op die dag. Dat betekent dus dat het er wel meer kunnen zijn, maar dat het RIVM dat niet weet. De organisaties die de cijfers niet doorgeven op zondag doen dit op maandag. Dat wordt dus op dinsdag zichtbaar in de cijfers.

Maar goed. Op maandag 31 mei zijn er dus 2134 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 651 minder dan gisteren, wat heel fijn is om te lezen. Het zit ook weer netjes onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 2968,1 besmettingen per dag. Op Goeree-Overflakkee is die daling ook te zien. Hier zijn in de afgelopen 24 uur namelijk slechts 2 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 5 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde voor Goeree-Overflakkee staat vandaag op 6,1 besmettingen per dag. Daar zitten we dus ook netjes onder.

CuraMare  

Voor wie het afgelopen vrijdag heeft gemist kijken we nog even terug naar de coronakaart van zorgorganisatie CuraMare. Daarop is te zien dat er alleen nog coronapatiënten te vinden zijn in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Alle andere locaties zijn helemaal vrij. In het ziekenhuis lagen op vrijdag nog 11 coronapatiënten.

CuraMare coronakaart 28 mei