RIVM meldt 10 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zondag 23 mei. Deze cijfers lopen van zaterdag 10.00 uur tot zondag 10.00 uur.

Door Sam Fish

De landelijke cijfers zijn iets gestegen vandaag, maar niet tot grote hoogte. Het ziet er gelukkig nog steeds relatief goed uit. In de afgelopen 24 uur zijn er 3471 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 250 meer dan gisteren. Wel zit het nog erg mooi onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor Nederland vandaag op 4036 besmettingen per 24 uur.

Op Goeree-Overflakkee zijn we ook iets omhoog gegaan met de dagelijkse cijfers. Toch is het niets om over naar huis te schrijven. In 24 uur tijd zijn er bij het RIVM namelijk 10 nieuwe besmettingen gemeld, dat is er slechts één meer dan gisteren. Daarbij zitten we ook nog steeds netjes onder het wekelijks gemiddelde van 12,7 besmettingen per dag.

CuraMare

Volgens het coronadashboard is er in de afgelopen 24 uur ook een nieuwe coronapatiënt opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Vrijdag weten we daar pas meer over, eergisteren werd namelijk nog een nieuwe kaart gepubliceerd. Op die kaart is te zien dat heel zorgorganisatie CuraMare inmiddels coronavrij is, behalve het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Daar lagen op vrijdag nog 9 patiënten.

CuraMare coronakaart 21 mei