RIVM meldt slechts 9 nieuwe besmettingen in 24 uur

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Het RIVM heeft de dagelijkse cijfers weer ververst op het coronadashboard van de Rijksoverheid. Dat is te vinden via www.coronadashboard.rijksoverheid.nl.

Door Sam Fish

Voor vrijdag 21 mei meldt het RIVM 4219 nieuwe besmettingen voor heel Nederland. Dat zijn er 469 minder dan gisteren en het zit mooi onder het wekelijks gemiddelde. Dat ligt voor vandaag namelijk op 4367,1 besmettingen per 24 uur. Dat is dus weer een mooie daling en die daling is ook te zien op het eiland. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM namelijk 9 nieuwe besmettingen in 24 uur tijd. Dat zijn er 5 minder dan gisteren en ligt weer mooi onder het gemiddelde van 14,3 besmettingen per week.

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is voor de vierde dag op rij gedaald. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) laat weten dat er op dit moment 1822 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 77 minder dan gisteren. Van die 1822 patiënten liggen 608 coronapatiënten op de intensive care, de andere 1214 liggen op de normale COVID-afdeling. Op de ic’s zijn er 13 minder coronapatiënten te vinden vergeleken met gisteren. Op de normale afdeling liggen 64 minder patiënten.

CuraMare 

Het is vrijdag en dat bekent dat zorgorganisatie CuraMare een nieuwe coronakaart heeft gepubliceerd. Hierop is de situatie per locatie te bekijken als het gaat om cliënten, patiënten en bewoners. Medewerkers staan niet op de kaart vermeld.

Binnen de thuiszorg is goed nieuws te melden. Op de kaart van vorige week stonden nog drie besmette cliënten op de kaart van CuraMare. Die zijn deze week alle drie genezen verklaard. Binnen de thuiszorg én alle woonzorglocaties van de zorgorganisatie zijn dus geen besmettingen meer. Daarmee is CuraMare bijna helemaal school. De enige coronabesmettingen zijn nog in het ziekenhuis te vinden. Daar liggen deze week nog 9 patiënten, dat zijn er 3 minder dan wat er op de vorige kaart. Wel zijn er 12 mensen genezen verklaard in de afgelopen week. Dat betekent dus dat er ook wel aardig wat nieuwe mensen opgenomen zijn (geweest) in het ziekenhuis.

CuraMare coronakaart 21 mei