Zaterdag extra Catshuisoverleg over opening onderwijs

Foto: Afbeelding van Wokandapix via Pixabay

Het kabinet buigt zich zaterdag over de vraag of het voortgezet onderwijs weer helemaal open kan. Dat zou beteken dat er ook geen afstand gehouden hoeft te worden.

Minister Hugo de Jonge liet woensdag weten dit zaterdag te gaan bespreken. Daarvoor is een extra Catshuisoverleg ingelast.

Leerlingen in het voortgezet onderwijs krijgen nu slechts beperkt fysiek les. Alleen voor eindexamenleerlingen zijn de beperkingen van de baan. De rest van de leerlingen kan slechts af en toe naar school.

Voorwaarden

Het OMT is gevraagd of op middelbare scholen de nog geldende restricties kunnen worden opgeheven. Ook is gevraagd onder welke voorwaarden dat eventueel zou kunnen. Dat advies ligt er als het goed is aan het einde van de week. Zo kan er zaterdag over gesproken worden.

Stap 3

De volgende stap in het openingsplan staat op de planning voor 9 juni. De Jonge erkent dat de cijfers nu fors dalen, toch waarschuwt hij voor te veel optimisme. Vergeleken met andere Europese landen “staan we er nog niet al te best op,” zegt De Jonge. Daarnaast moeten er de komen de tijd nog veel uitgestelde operaties worden ingehaald. “Als we een zorgeloze zomer willen, moeten de cijfers heel rap blijven dalen.