RIVM meldt 11 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: PR CuraMare

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van maandag 17 mei. Ook is er een update vanuit CuraMare.

Door Sam Fish

De landelijke cijfers zijn geweldig vandaag, echter komt dat door een storing. In de afgelopen 24 uur zijn er 2904 nieuwe besmettingen gemeld voor het hele land. Dat zijn er 1590 minder dan gisteren en zit netjes onder het wekelijks gemiddelde van 5047,1 besmettingen per dag. Dat is het laagste aantal besmettingen in drie maanden tijd. De komende dagen zullen de cijfers van de storing recht worden getrokken. Dat betekent dus dat de cijfers de komende dagen juist weer iets hoger uit zullen vallen.

Op Goeree-Overflakkee is ook een mooie daling te zien. Op het eiland worden vandaag 11 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Gisteren waren dat er nog 18. Het wekelijks gemiddelde op het eiland is 20,9 besmettingen per dag.

CuraMare 

Zorgorganisatie CuraMare heeft afgelopen vrijdag geen nieuwe coronakaart gepubliceerd in verband met Hemelvaartdag. Deze kaart is daarom vandaag online gezet. De gegevens op de kaart lopen wel maar tot en met vrijdag 14 mei. En daarop is te zien dat er maar liefst zes coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zijn overleden aan de gevolgen van het virus. We wensen de nabestaanden heel veel sterkte toe.

In hetzelfde ziekenhuis zijn in dezelfde tijd ook 19 mensen goed genoeg aangesterkt om thuis beter te worden. Zij hebben geen extra hulp meer nodig vanuit het ziekenhuis. Er liggen nu nog 12 mensen in het ziekenhuis, wat slechts 6 minder is dan een week eerder, er zijn er dus ook weer aardig wat bijgekomen. Binnen de woonzorglocaties van CuraMare is alles nog schoon, dus dat is top. Er zijn nog steeds drie cliënten van de thuiszorg die het coronavirus onder de leden hebben. Verder is het binnen CuraMare virusvrij.

curamare coronakaart 14 mei