RIVM meldt 12 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zaterdag 15 mei. Er is een geweldige daling te zien.

Door Sam Fish

Zo zijn er voor heel Nederland in 24 uur tijd ‘slechts’ 4520 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er natuurlijk nog steeds erg veel, maar vergeleken met de afgelopen dagen is dit een geweldige daling! Het zijn er maar liefst 1088 minder dan gisteren en het zit goed onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat op dit moment namelijk op 5794,4 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee zijn we voor de tweede dag op rij ook gedaald. Hier werden gisteren 15 besmettingen gemeld, vandaag zijn dat er 12. Dat zijn er dus drie minder en we zitten wederom onder het wekelijks gemiddelde. Op het eiland is dat namelijk 21,7 besmettingen per dag. Wel meldt het coronadashboard dat er een nieuwe coronapatiënt is opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Maandag 17 mei komt zorgorganisatie CuraMare met een nieuwe coronakaart, dan weten we meer.

Vaccinaties  

Op dit moment zijn er in heel Nederland al ruim 7,1 miljoen vaccinaties weg geprikt. Dat zijn eerste én tweede vaccinaties. Het zijn dus 7,1 miljoen vaccinaties en niet mensen die geprikt zijn. Dat kan dus nog beter, maar het gaat de goede kant op. Steeds meer mensen krijgen hun uitnodiging om gevaccineerd te worden. Krijg jij hem ook en wil je het vaccin graag hebben? Wacht dan niet te lang met het plannen van je afspraak. Juist doordat veel mensen wachten met het inplannen van hun vaccinatieafspraak duurt het zo lang. Het zorgt voor gaten in het prikschema.