Vandaag maar liefst 34 besmettingen gemeld op GO

Foto: Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard weer aangevuld met nieuwe cijfers. Dit zijn de gegevens van donderdag 13 mei.

Door Sam Fish

We zijn landelijk weer een klein beetje gedaald vandaag. In 24 uur tijd zijn er 6088 nieuwe besmettingen doorgegeven aan het RIVM. Dat zijn er 334 minder dan gisteren. Ook zitten we weer onder het wekelijks gemiddelde, dat staat op dit moment op 6497,9 besmettingen per dag. Op Goeree-Overflakkee gaat het echter de andere kant op. Hier op het eiland zijn er in 24 uur 34 nieuwe besmettingen gemeld, dat waren er gisteren ook al 33. Het is ook fors hoger dan het wekelijks gemiddelde van het eiland, dat staat op 24,7 besmettingen per dag.

Volgens het coronadashboard zijn er vandaag geen coronapatiënten opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Gisteren was dat wel het geval, toen waren er drie nieuwe opnames gemeld. Gisteren werd er ook gemeld dat er iemand was overleden aan de gevolgen van het virus. Ook dat is vandaag niet aan de orde.

CuraMare 

Op vrijdag krijgen we normaal gesproken een nieuwe coronakaart van zorgorganisatie CuraMare. Echter is het nu Hemelvaartsweekend en komt er morgen dus geen nieuwe kaart. Deze wordt gepubliceerd op maandag 17 mei. Op die nieuwe kaart zullen we zien hoeveel mensen er in totaal zijn opgenomen de afgelopen week.