RIVM meldt 17 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zaterdag 8 mei. Deze gegevens krijgen zij doorgestuurd door alle GGD’en in Nederland.

Door Sam Fish

Er is landelijk een kleine daling te zien. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 7521 nieuwe besmettingen doorgegeven aan het RIVM. Dat zijn er 54 minder dan gisteren. Ook op het eiland is die daling, gelukkig, te zien! Hier zijn in 24 uur tijd 17 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 13 minder dan gisteren. Het is een mooie daling vergeleken met de afgelopen week.

Ziekenhuis

Volgens het coronadashboard is er in de afgelopen 24 uur ook weer iemand opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Landelijk is het totaal aantal opgenomen coronapatiënten nu 2478. Dat zijn er 43 minder dan gisteren, zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Van hen liggen nu 778 patiënten met het coronavirus op een intensie care-afdeling. Dat zijn er in de afgelopen 24 uur 19 minder geworden. Op de verpleegafdeling liggen nu 1700 coronapatiënten, dat waren er gisteren nog 1724.