RIVM meldt 30 nieuwe besmettingen in 24 uur op GO

Foto: Afbeelding van AnnaliseArt via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van vrijdag 7 mei. We zijn helaas weer gestegen.

Door Sam Fish

Voor heel Nederland meldt het RIVM 7575 nieuwe besmettingen in 24 uur tijd. Dat zijn er helaas toch weer meer dan gisteren, toen waren het er 6861. Op het eiland zijn we iets gezakt. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 30 nieuwe besmettingen doorgegeven aan het RIVM, dat is er één minder dan gisteren. Daarnaast zijn er volgens het coronadashboard ook nog twee mensen opgenomen in het ziekenhuis.

Er komt wel goed nieuws vanuit de ziekenhuizen. Vandaag liggen 2521 mensen in het ziekenhuis met het coronavirus. Dat is het laagste aantal in twee weken. Van hen liggen 797 patiënten op een intensive care-afdeling. In de afgelopen 24 uur zijn er 30 bedden vrijgekomen in de Nederlandse ziekenhuizen.

CuraMare 

En het is vrijdag, dus dat betekent een nieuwe coronakaart vanuit zorgorganisatie CuraMare. Elke vrijdag plaatsen zij een nieuwe kaart waarop de situatie per locatie te zien is. In verband met het Hemelvaartweekend komt de kaart van vrijdag 14 mei op maandag 17 mei online te staan.

Op de kaart van deze week is te zien dat er helaas twee personen in het ziekenhuis zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Echter zijn er ook 10 mensen vanuit het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland ontslagen om thuis verder aan te sterken. Dat zijn er dus 12 minder van de 19 die er vorige week lagen. Er liggen nu nog 18 mensen met corona in het ziekenhuis, dus zijn er deze week nog 11 patiënten bijgekomen.

Goed nieuws vanuit woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge. Daar was vorige week een bewoner positief getest op het virus, maar inmiddels is de locatie weer schoon. Deze persoon is dus weer beter, dit komt natuurlijk door de vaccinatie. En ook goed nieuws vanuit de thuiszorg, daar is één cliënt weer genezen verklaard. Op dit moment zijn er nog drie cliënten binnen de thuiszorg besmet met het virus.

CuraMare coronakaart 7 mei