RIVM meldt 31 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Benzoix

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van donderdag 6 mei.

Door Sam Fish

De cijfers zien er vandaag al wat beter uit. Geen explosieve dalingen of iets dergelijks, gewoon iets minder dan gisteren en dat alleen is al heel fijn. Zo meldt het RIVM voor vandaag 6861 nieuwe besmettingen voor heel Nederland. Dat zijn er 427 minder dan gisteren, een mooie daling dus. En voor Goeree-Overflakkee is ook een daling gemeld. Op het eiland zijn in 24 uur 31 nieuwe besmettingen gemeld, dat waren er gisteren nog 37.

Volgens het coronadashboard is er niemand opgenomen in het ziekenhuis in de afgelopen 24 uur. Ook zou er in die tijd niemand overleden zijn aan de gevolgen van het virus.

CuraMare 

Morgen is het vrijdag en als het goed is komt er dan weer een nieuwe coronakaart vanuit zorgorganisatie CuraMare. Daarop is de situatie per locatie te bekijken als het gaat om bewoners, patiënten en cliënten. We kijken daarom nog heel even naar de kaart van vorige week vrijdag, 30 april. Daarop is te zien dat er op dat moment 19 personen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Zij zijn te zien om thuis te blijven. Hoeveel van hen er op de intensive care liggen is niet bekend.

Verder is er vorige week een besmetting gemeld binnen woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge. Hopelijk blijft het daarbij en verspreidt het zich niet verder. In de thuiszorg zijn er nog vier cliënten met een positieve testuitslag.

CuraMare coronakaart 30 april