Shoplichten bij winkels in Middelharnis en Ouddorp

Foto: Middelharnis Centrum

De winkels zijn weer volledig open en je kunt er terecht zonder afspraak. Maar er geldt wel een maximum aantal klanten per keer.

Door Sam Fish

Het verschilt per winkel hoeveel mensen er op hetzelfde moment binnen mogen zijn. Sommige winkels werken daarom met mandjes bij de deur, of iets anders dat de klant mee moet nemen de winkel in. Zo kun je makkelijk zien of de winkel vol is of niet. Geen mandje? Geen entree.

Maar niet elke winkel heeft dat en dus is er een oplossing gekomen.

Shoplichten

Zowel in Middelharnis als in Ouddorp wordt er sinds deze week gewerkt met shoplichten. Dat zijn stoplichten die voor de winkel staan. Staat het shoplicht op groen? Dan ben je van harte welkom in de winkel. Staat hij echter op rood? Dan moet je heel even wachten, want het maximum aantal klanten is bereikt. Op deze manier kun je dus heel snel zien of je naar binnen kunt in je favoriete winkel. Maar niet alleen bij winkels zijn deze shoplichten handig. Ook als je het terras op wilt is het handig om te zien of er plek is voor je.

Uiteraard wil iedereen dat alles snel weer normaal wordt. Dat we nergens meer rekening mee hoeven te houden. Maar dat punt is op dit moment nog niet bereikt en dus is dit een mooie oplossing. Heb jij al moeten wachten bij een shoplicht?