RIVM meldt 26 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Pixabay; 15734951

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de gegevens van maandag 3 mei.

Door Sam Fish

De storing lijkt nu echt voorbij te zijn, de cijfers zijn vandaag namelijk goed hoog. De kans bestaat dat er morgen ook nog wat bijkomt van het afgelopen weekend. Voor heel Nederland zijn er in de afgelopen 24 uur 9263 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er maar liefst 3768 meer dan gisteren. Een enorm verschil, maar dus te wijten aan de storing van de afgelopen dagen.

Op Goeree-Overflakkee valt die gigantische stijging mee, hier waren de cijfers het hele weekend al aan de hoge kant. Het lijkt er dus op dat de storing niet gold voor het eiland. Morgen weten we dat pas echt zeker. In de afgelopen 24 uur zijn er in ieder geval 26 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. Gisteren waren dat er ook al 25.

CuraMare 

Vlak voor het weekend deelde zorgorganisatie CuraMare ook weer een nieuwe coronakaart. Daarop is te zien dat er een nieuwe besmetting is binnen woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge. Als het goed is zou (bijna) iedereen gevaccineerd moeten zijn, dus hopelijk valt het mee. Daarnaast is er ook een grote verschuiving geweest binnen het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Er liggen daar nu nog 19 coronapatiënten, hoeveel van hen er op de ic liggen is niet bekend.

CuraMare coronakaart 30 april