Het RIVM meldt 25 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Het coronadashboard van de Rijksoverheid is aangevuld met de cijfers van zondag 2 mei. Dit is allemaal te vinden op www.coronadashboard.rijksoverheid.nl.

Door Sam Fish

Voor heel Nederland zijn er in de afgelopen 24 uur 5534 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er alweer een klein beetje minder, namelijk 285 minder vergeleken met gisteren. Dit is echter een vertekend beeld. Gisteren kampte de GGD met een storing en in het weekend worden er sowieso minder cijfers doorgegeven. Waarschijnlijk wordt dit dinsdag en woensdag echt ingehaald.

Op Goeree-Overflakkee zijn er voor vandaag 25 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er twee meer dan gisteren.

Druk op de ziekenhuizen 

De situatie binnen de Nederlandse ziekenhuizen is wisselend. Er liggen nu 2600 coronapatiënten in de ziekenhuizen, dat zijn er 38 minder dan gisteren. Van hen liggen er 804 op een intensive care-afdeling, dat waren er gisteren nog 811. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat lijkt dus de goede kant op te gaan. Aan de andere kant zijn er ook ziekenhuizen bij wie het water nog aan de lippen staat. Zo heeft het VieCuri ziekenhuis in Venlo een opnamestop aangekondigd. Sinds gisteren worden daar geen nieuwe patiënten meer opgenomen. Alleen voor acute gevallen, zoals slachtoffers van een verkeersongeval, wordt een uitzondering gemaakt.