RIVM meldt 23 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zaterdag 1 mei en die zien er goed uit!

Door Sam Fish 

Er is een mooie daling te zien in het land, maar volgens RTL Nieuws zou er sprake zijn van een storing. Daar kunnen wij echter niets over terugvinden. Maar houd er dus rekening mee dat de cijfers de komende dagen hoger uit kunnen vallen doordat de eventuele storing ingehaald moet worden.

Voor heel Nederland zijn er in ieder geval in de laatste 24 uur 5836 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 1966 minder dan gisteren. En op Goeree-Overflakkee gaan we ook mee met die daling. Hier werden in één dag 23 nieuwe besmettingen gemeld en dat zijn er 6 minder dan gisteren. Dit klinkt dus als erg goed nieuws.

CuraMare

Gisteren zou er een nieuwe kaart komen vanuit zorgorganisatie CuraMare. Deze was echter om 18.15 uur nog niet gepubliceerd. Maar inmiddels staat de nieuwe coronakaart wel online. Daarop is de situatie te zien per locatie van CuraMare als het gaat om cliënten, patiënten en bewoners. Medewerkers staan niet op deze kaart aangegeven.

Zo is te zien dat er in een week tijd 21 mensen uit het ziekenhuis zijn ontslagen vanaf de Covid-afdeling. Echter is er wel één patiënt meer in het ziekenhuis dan vorige week. Dat houdt dus in dat er in een week aardig wat verloop is geweest. Er liggen op dit moment in ieder geval nog 19 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Hoeveel van hen er op de intensive care liggen is niet bekend. Een andere verandering op de kaart is terug te vinden in de thuiszorg. Daar zijn helaas nog twee cliënten positief getest op het virus. Op dit moment zijn er 4 cliënten met een coronabesmetting.

En helaas is er weer iemand besmet geraakt binnen woonzorglocatie Ebbe en Vloed in Oude-Tonge. Hopelijk blijft het bij één bewoner en is er niet een hele uitbraak.

CuraMare coronakaart 30 april