Oproep aan 65-plussers: maak je vaccinatieafspraak!

Foto: Afbeelding van Wilfried Pohnke via Pixabay

Alle 65-plussers hebben inmiddels een uitnodiging gekregen om een vaccinatieafspraak te maken. Velen hebben dat ook gedaan, maar nog niet iedereen.

Veel 65-plussers zijn al gevaccineerd of hebben al een afspraak gemaakt. Maar dat is nog niet bij alle genodigden het geval. Het ministerie van VWS, het RIVM en de GGD’en doen nu een oproep aan alle 65-plussers zonder prikafspraak. “Maak die afspraak nu,” luidt de oproep.

Via de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl kan iedereen met een uitnodiging een afspraak inplannen. Mensen kunnen ook bellen naar het telefoonnummer dat in de uitnodiging vermeld staat.

Mini-campagne

Het ministerie start vandaag met een mini-campagne om de 65-plussers te bereiken. Ze willen hen er op deze manier op wijzen dat de mogelijkheid er nog steeds is om een afspraak te maken. Dat doen ze onder meer via huis-aan-huisbladen, sociale media en overheidswebsites. Maar ook belangenorganisaties voor ouderen doen mee met de campagne.

“Het is heel mooi dat alle 65-plussers nu zijn uitgenodigd,” zegt minister Hugo de Jonge. “Voor veel mensen is het vaccin iets waar ze al maanden naar uitkijken. En terecht. Want met vaccineren bescherm je jezelf en elkaar tegen corona. Met elke prik komen we een stapje dichterbij het heropenen van de samenleving. Ik hoop dat iedere 65-plusser die dat nog niet gedaan heeft, dit weekend nog een afspraak inplant bij de GGD.”

Geen afspraak mogelijk

Wie geboren is tussen 1956 en 1960 kan geen online afspraak maken bij de GGD. Deze mensen worden, of zijn al, uitgenodigd door de huisarts voor een vaccinatieafspraak. De huisartsen in de laatste provincies krijgen binnenkort vaccins geleverd om de laatste mensen uit te nodigen. Het gaat om mensen die geboren zijn in 1958, 1959 en 1960. Zodra dat zover is, krijgen deze mensen bericht van hun huisarts.