RIVM meldt voor Goeree-Overflakkee 12 besmettingen

Foto: Benzoix

Het coronadashboard is aangevuld door het RIVM met alle cijfers van de GGD’en in het land. Dit zijn de cijfers voor donderdag 29 april.

Door Sam Fish

De storing van twee dagen geleden is inmiddels goed en wel over. Dat betekent dat de cijfers weer enigszins ‘normaal’ zijn. Geen overvloeden meer en ook niet meer bizar weinig. Gewoon gemiddeld zoals we de laatste tijd gewend zijn. Zo zijn er in heel Nederland in de afgelopen 24 uur 7344 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 1338 minder dan gisteren. Gisteren zat er natuurlijk een stortvloed bovenop door de storing.

Op Goeree-Overflakkee is het aantal nieuwe besmettingen ook een stuk minder. Twee dagen geleden werden er slechts 4 nieuwe besmettingen gemeld. Dat werd gisteren gecompenseerd met 35 nieuwe meldingen. Vandaag zijn er in 24 uur 12 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er dus 23 minder dan gisteren.

CuraMare 

Morgen is het vrijdag en komt er als het goed is een nieuwe coronakaart van CuraMare. Daarop staat de situatie beschreven per locatie op het eiland. Hierbij gaat het om patiënten, cliënten en bewoners. Besmette medewerkers staan niet op de kaart afgebeeld. Op de kaart van vrijdag 23 april werd gemeld dat vrijwel alle locaties ‘schoon’ zijn, behalve het ziekenhuis in Dirksland. Daar lagen vorige week vrijdag nog 18 mensen te vechten tegen het virus. Zij zijn te ziek om thuis uit te zieken. Ook in de thuiszorg zijn nog twee cliënten besmet. Verder zijn alle locaties coronavrij, wat een positief gegeven is.

CuraMare coronakaart 23 april