Kuipers: Avondklok heeft geen enkel effect gehad

Foto: Pixabay

Ernst Kuipers is de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Hij zegt dat de avondklok nauwelijks effect heeft gehad.

“Bij de invoering van de avondklok was de berekening dat het 10 procent zou verminderen. Als je kijkt naar het beloop van de ziekenhuisopnames, zagen we zowel bij de invoering als bij het opschuiven geen enkel effect.” Zo vertelt hij aan tafel bij de RTL-talkshow BEAU.

Hoogste aantal

“We zitten op het hoogste aantal besmettelijke personen tot nu toe. En dat ondanks dat er gevaccineerd wordt,” vertelt Kuipers. Wel zegt hij blij te zijn dat het aantal vaccinaties per week stijgt en kan uitkomen op 1,5 miljoen prikken per week. “Zo nodig met behulp van huisartsen en ziekenhuizen.”

Volgens de weekcijfers van afgelopen dinsdag zijn er op dit moment 181.000 besmettelijke mensen zijn. Zij bevinden zich moment in het stadium dat ze besmet zijn met het virus en zelf ook anderen kunnen besmetten. Een week eerder waren dat 162.000 besmettelijke mensen.

Vaccinatieregistratie

Kuipers is voorstander van het registreren van gevaccineerden. Daar moet een persoon nu toestemming voor geven. “Geef alsjeblieft die toestemming,” bepleit Kuipers. “Zeg ja, want die informatie is echt relevant.”