RIVM meldt 35 nieuwe besmettingen in 24 uur tijd

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe cijfers. Dit zijn alle cijfers van woensdag 28 april.

Door Sam Fish

We hebben vandaag te maken met een gigantische stijging. Zowel landelijk als eilandelijk zijn we in 24 uur tijd enorm gestegen. De laatste dagen bleven vooral in de Nederland de cijfers dalen, wat een erg goed beeld gaf. Echter zijn er voor vandaag in 24 uur tijd 8713 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er maar liefst 3371 meer dan gisteren!

Ook op Goeree-Overflakkee zijn er aanzienlijk meer besmettingen gemeld. Gisteren hadden we slechts vier nieuwe besmettingen, wat erg uitzonderlijk is als je de cijfers van vorige week naast elkaar zet. Vandaag zijn het er 31 meer, namelijk 35 nieuwe besmettingen in slechts één dag. Volgens het coronadashboard zijn er ook twee mensen opgenomen in het ziekenhuis.

Storing 

Het blijkt echter dat er gisteren wederom een storing was bij het RIVM. Daarom werden niet alle cijfers doorgegeven binnen de gezette tijd. Dat wordt vandaag dus ingehaald. Gisteren werd er op het coronadashboard echter niets gemeld over een melding. Vandaar dat dit ook niet in het bericht stond aangegeven. Hopelijk zijn de cijfers morgen weer zoals ze horen te zijn, dus gemeten over 24 uur.