RIVM meldt 18 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het coronadashboard is aangevuld met de cijfers van maandag 26 april. Er is een aardige daling te zien!

Door Sam Fish

Die daling is volledig verklaarbaar, dit zijn namelijk de cijfers die gisteren zijn binnengekomen. In het weekend wordt niet alleen niet alle cijfers doorgegeven. Maar op zondag zijn veel teststraten ook gesloten. Dat draagt dus bij aan lagere dagelijkse cijfers. Het zijn dus geen volledige cijfers, maar het geeft wel een goed beeld van de huidige situatie in het land.

Zo zijn er voor heel Nederland in 24 uur tijd 6257 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 1797 minder dat wat er op zondag werd gemeld. Op Goeree-Overflakkee is die daling ook te zien. Hier zijn namelijk in één dag 18 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er gelukkig weer 8 minder dan gisteren.

Drukte in ziekenhuizen

De cijfers mogen de afgelopen dagen dan aan het dalen geweest zijn, in de ziekenhuizen is de situatie penibel. Er zijn ziekenhuizen vol en anderen zitten op het randje. Dat houdt in dat code zwart voor de deur staat. Als dat ook daadwerkelijk ingaat, moet er gekozen worden wie er geholpen wordt. Op dat moment is zorg voor coronapatiënten dus geen gegeven meer, maar een loting.

Op dit moment liggen er in heel Nederland nu 2572 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat zijn er 40 meer dan gisteren. Op de intensive care-afdelingen liggen nu 813 mensen met het coronavirus, dat zijn er 35 meer dan gisteren.