RIVM meldt maar liefst 44 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van AnnaliseArt via Pixabay

Het RIVM heeft de nieuwe coronacijfers gepubliceerd op het coronadashboard en die zijn niet mals!

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland zijn er in de afgelopen 24 uur 8966 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 214 meer dan gisteren. Dat is op zich geen grote stijging, maar het zijn wel weer bijna 9000 nieuwe besmettingen in één dag. Hopelijk is dit nog deels de nasleep van de storing die eergisteren voor problemen zorgde. Als dat niet het geval is, zou het nog wel een tijdje kunnen duren voordat de horeca weer open mag.

Op Goeree-Overflakkee hebben we echter wel te maken met een heftige stijging. Op het eiland zijn in 24 uur tijd maar liefst 44 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 20 meer dan gisteren! Hopelijk is ook deze uitschieter een nasleep van de storing!

CuraMare

En het is weer vrijdag, dus dat betekent een nieuwe coronakaart van zorgorganisatie CuraMare. Elke vrijdag delen zij een nieuwe kaart waarop de huidige situatie te zien is per locatie van de organisatie. Hierbij gaat het om bewoners, patiënten en cliënten. Medewerkers staan niet op de kaart aangegeven.

Op de kaart van deze week is te zien dat er 13 mensen genezen zijn verklaard in het ziekenhuis. Zij zijn naar huis gegaan om daar verder aan te sterken. Echter staat de teller van het aantal huidige coronapatiënten in het ziekenhuis nog steeds op 15. Dat betekent dat er dus evenveel nieuwe patiënten ook weer zijn bijgekomen. Datzelfde geldt voor de afdeling tijdelijke opname. Daar is één patiënt naar huis gestuurd, maar er ligt ook nog steeds één patiënt en dat terwijl er om te beginnen ook maar één patiënt was opgenomen. Er is ook op die afdeling dus weer iemand bijgekomen.

Er is in de afgelopen week binnen CuraMare gelukkig niemand overleden aan de gevolgen van het virus.

curamare coronakaart 16 april