Vervroegde uitnodiging coronaprik voor 69-jarigen

Foto: QPhoto

Mensen die geboren zijn in 1952 kunnen zich eerder dan gepland laten inenten tegen het coronavirus.

De leeftijdsgroep ontvangt vanaf dinsdag een uitnodiging voor een vaccinatieafspraak. Deze uitnodiging komt van het RIVM en komt eerder dan verwacht. Behoor jij tot deze groep, maar kun je niet meer wachten om een afspraak te maken? Dit kan vanaf nu ook alvast online, zonder uitnodiging.

Eerder dan verwacht

Het gaat om ongeveer 200.000 mensen die het vaccin van Pfizer/BioNTech krijgen bij de GGD. Eigenlijk zou deze groep pas eind april een uitnodiging krijgen. Daarmee zouden ze begin mei hun prik kunnen halen. Echter, door een eerdere extra levering van het Pfizer-vaccin komen ze al eerder in aanmerking. Zo laat het RIVM weten.

Er is volgens de woordvoerder nog een andere reden voor de vervroegde uitnodiging. Zo zijn er namelijk ook mensen al uitgenodigd voor een vaccinatie, maar zij hebben nog geen afspraak gemaakt. Daardoor blijven er afspraakmomenten openstaan en gaan ze door met de volgende groep.

Andere groep

Het kan gebeuren dat sommige mensen uit het jaar 1952 ook in een andere vaccinatiegroep vallen. Hierbij gaat het om mensen met een bepaalde medische aandoening. Het kan daardoor zijn dat zij ook een uitnodiging voor een prik krijgen via de huisarts. Wie mobiel is, mag volgens het RIVM zelf kiezen door wie ze zich laten inenten.