Avondklok wordt niet overal even goed nageleefd

Foto: Pixabay

Sinds 23 januari geldt er een avondklok in Nederland. Ben je toch nog op straat zonder geldige reden? Dan krijg je een boete.

En die boetes worden met bosjes uitgedeeld. Alleen in de afgelopen week schreef de politie al 5554 avondklokboetes uit. Daarbij beëindigde de politie afgelopen weekend maar liefst 47 illegale feesten.

Minder boetes

Hoewel ruim 5000 boetes erg veel is, zijn het er minder dan een week eerder. Toen deelde de politie namelijk 6392 boetes uit voor het overtreden van de avondklok. Die boete bedraagt 95 euro. De afgelopen week heeft de politie ook 162 mensen gewaarschuwd voor het niet naleven van de coronamaatregelen.

Avondklok

De avondklok geldt al sinds 23 januari. In februari stond deze echter op losse schroeven omdat deze wettelijk niet goed verankerd is. Dat is toen binnen een week opgelost. Sinds 31 maart geldt de avondklok vanaf 22.00 uur in verband met de zomertijd.

De avondklok geldt voor iedereen die geen geldige reden heeft om buiten te komen. Mensen die van of naar hun werk reizen hebben hier een verklaring voor nodig. Ook voor acute zorg mag je nog naar buiten en om de hond uit te laten.