Vandaag 17 nieuwe besmettingen gemeld door RIVM

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft de cijfers weer aangevuld op het coronadashboard. We kijken naar de gegevens van zondag 11 april.

Door Sam Fish

De landelijke cijfers zijn helaas weer gestegen. We zien namelijk dat er in de afgelopen 24 uur voor het hele land 8288 nieuwe besmettingen zijn gemeld bij het RIVM. Die besmettingen worden doorgegeven door de lokale GGD’en en deze worden dus verzameld bij het RIVM. Voor Goeree-Overflakkee worden die cijfers doorgegeven door GGD Rotterdam-Rijnmond. Die gaven voor vandaag voor de hele regio 706 nieuwe besmettingen door. Daarvan zijn er 17 op het eiland te vinden. Ze geven ook 2 sterfgevallen aan, maar die zijn volgens het coronadashboard niet op Goeree-Overflakkee gebeurd.

CuraMare 

Helaas werd er gisteren op de nieuwe coronakaart van CuraMare wel een sterfgeval vermeld. In het ziekenhuis was iemand overleden aan de gevolgen van het virus. Op diezelfde kaart is ook te zien dat de verzorgingstehuizen van CuraMare nog steeds schoon zijn. Het virus is daar op dit moment niet terug te vinden onder de bewoners, hopelijk blijft dat zo.

Op dit moment liggen er 15 mensen in het Van Weel-Bethesda in Dirksland met het ziekenhuis. Zij zijn te ziek om thuis te kunnen uitzieken. Hoeveel van deze patiënten op de intensive care liggen is niet bekend, dat staat niet op de kaart. In de thuiszorg is nog één cliënt ziek van het virus. En ook op de afdeling tijdelijke opname ligt nog één patiënt.

curamare coronakaart 10 april