RIVM meldt 26 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van AnnaliseArt via Pixabay

Het mag dan Tweede Paasdag zijn, dat weerhoudt het RIVM niet om ons een update te geven. We kijken naar de cijfers van maandag 5 april.

Door Sam Fish

Op landelijk niveau ziet vandaag er goed, maar dat is altijd wel het geval op maandag. Er zijn in de afgelopen 24 uur namelijk 5365 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er ruim 1500 minder dan gisteren!

Op het eiland zijn we echter de andere kant op gegaan. Hier zijn namelijk 26 meldingen binnengekomen van een nieuwe besmetting. Gisteren waren dat er slechts vier. Echter was het de dagen daarvoor ook al erg wisselend. Hier op Goeree-Overflakkee is er dus niet echt een pijl op te trekken de laatste dagen.

Drukte in ziekenhuizen

Volgens de laatste gegevens van CuraMare liggen er 12 mensen met het coronavirus in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Dat valt mee, maar landelijk is dat toch iets anders. In het hele land liggen er op dit moment 2374 mensen in het ziekenhuis. Gisteren waren dat er 2317. Van hen liggen 746 op een intensive care-afdeling, 16 meer dan 24 uur geleden.

Het Landelijk Coördniatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) houdt al deze gegevens bij. Volgens hen was de laatste keer dat er meer coronapatiënten op de IC lagen vorig jaar op 30 april.