Maar liefst 30 nieuwe besmettingen gemeld voor GO!

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zaterdag 3 april. De cijfers op het eiland zijn niet mals.

Door Sam Fish

Voor het hele land is een kleine stijging te zien. Zo zijn er voor Nederland vandaag 7682 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 413 meer dan gisteren. Maar ook op Goeree-Overflakkee zijn er vandaag meer besmettingen dan gisteren. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 30 nieuwe meldingen binnengekomen bij het RIVM over een besmetting op het eiland. Dat waren er gisteren ook al 25.

Vaccinatiestop AstraZeneca 

Gisteren werd er al gemeld dat er een tijdelijke vaccinatiestop is voor het coronavaccin van AstraZeneca. Er wordt onderzocht of de trombosemeldingen van patiënten te linken zijn aan het vaccin. Die tijdelijke stop duurt tot zeker 7 april. Daarbij werd gisteren vermeld dat er niet meer geprikt zou worden bij mensen onder de 60 jaar. Echter heeft de GGD vandaag laten weten dat ook mensen boven de 60 jaar niet meer geprikt worden met het vaccin. Dat heeft ermee te maken dat er op deze manier te weinig mensen zijn die gebruik maken van het vaccin. Zo blijven er vaccins over in het flesje en wordt er dus een hoop weggegooid. Dat wil de GGD niet laten gebeuren en dus is er besloten de vaccinatiestop voor iedereen te laten gelden.