22 nieuwe besmettingen gemeld op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de cijfers van vrijdag 26 maart. Die zijn nog steeds erg hoog.

Door Sam Fish

Landelijk zijn de cijfers ietwat gedaald, maar wel echt minimaal. We zitten dus nog steeds ver boven de 7000 besmettingen per dag. Om precies te zijn, zijn er in de afgelopen 24 uur 7644 nieuwe besmettingen gemeld in Nederland. Dat zijn er 78 minder dan op donderdag 25 maart. Op Goeree-Overflakkee zijn we de andere kant op gegaan. Hier zijn we namelijk weer gestegen. In de afgelopen 24 uur zijn er op het eiland 22 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 3 meer dan gisteren.

CuraMare 

En het is vrijdag, dus dat betekent een nieuwe coronakaart van zorgorganisatie CuraMare. Op deze kaart is de situatie per locatie te zien als het gaat om bewoners, patiënten en cliënten. Medewerkers staan niet op deze kaart vermeld. Deze kaart wordt elke vrijdag vernieuwd op de website van CuraMare.

Op de kaart van vrijdag 26 maart is te zien dat er niet bijster veel veranderd is. In het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland is helaas iemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Gelukkig zijn er in het ziekenhuis ook vijf mensen naar huis gestuurd in de afgelopen week. Zij mogen thuis verder aansterken en hebben geen extra zorg meer nodig. Binnen woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge is de zieke bewoner genezen verklaard.

Binnen heel CuraMare vechten op dit moment 18 mensen tegen het virus. In totaal zijn er sinds de nieuwe telling van 1 september ook al 372 mensen genezen verklaard. Helaas zijn er in totaal ook al 69 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. We wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

curamare coronakaart 26 maart