RIVM meldt 9 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zondag 21 maart.

Door Sam Fish

Zowel op het eiland als in de landelijke cijfers is een daling te zien. Dat is natuurlijk heel fijn, maar een daling op zondag is geen uitzondering. Op maandag overigens ook niet. Dat komt namelijk doordat niet alle zorginstellingen veranderingen doorgeven in het weekend. Op zaterdag zijn de cijfers dan dus nog normaal, want die gaan nog over vrijdag. Op zondag en maandag is dat dus niet het geval, dan ontbreken er vaak meldingen. Deze worden op dinsdag en woensdag vaak ingehaald, wat weer zorgt voor een hoger aantal op die dagen.

Voor vandaag worden er in heel Nederland in ieder geval 7025 nieuwe besmettingen gemeld. Wel nog steeds erg veel, maar toch 617 minder dan gisteren. Ook op Goeree-Overflakkee is een kleine daling te zien. Hier werden vandaag 9 nieuwe besmettingen gemeld, gisteren waren dat er 10.

CuraMare 

Afgelopen vrijdag 19 maart werd er een nieuwe coronakaart gedeeld door zorgorganisatie CuraMare. Die pakken we er nog heel even bij voor het geval je die gemist hebt. Op die kaart is te zien dat er op dit moment 12 patiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland liggen die behandeld worden tegen het virus. Binnen woonzorglocaties Nieuw Rijsenburgh (Sommelsdijk) en Ebbe & Vloed (Oude-Tonge) zijn nog 2 bewoners besmet met het virus. In de thuiszorg gaat het nog om één zieke cliënt. En er worden nog drie mensen behandeld op de afdeling tijdelijke opname.

Helaas zijn er sinds de nieuwe telling van 1 september al 67 mensen binnen CuraMare overleden aan de gevolgen van het virus.

CuraMare coronakaart 19 maart