RIVM meldt 10 nieuwe besmettingen in 24 uur op GO

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Een nieuwe dag, dus nieuwe cijfers. Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zaterdag 20 maart.

Door Sam Fish

Inmiddels zitten we al ruim een jaar middenin de coronapandemie. Al een jaar zijn er maatregelen om te zorgen dat de verspreiding van het virus wordt ingedamd. Toch lijkt het erop dat dit de laatste weken niet goed lukt. Met de dag worden de dagelijkse nieuwe besmettingen weer hoger. Met de bijna 7500 besmettingen van gisteren hoopten we persoonlijk dat dat de piek was. Een uitschieter in de cijfers. Maar helaas, vandaag zijn de cijfers nog hoger.

In de afgelopen 24 uur zijn er voor heel Nederland 7668 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 280 meer dan gisteren. En dat terwijl we de versoepelingen voor het Paasweekend binnen handbereik hebben. Doordat de cijfers nu weer zo stijgen, bestaat er een kans dat die versoepelingen niet meer doorgaan. Laten we dat niet hopen.

Goeree-Overflakkee 

Ook op Goeree-Overflakkee zijn er nieuwe besmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Hier komen er vandaag 10 nieuwe besmettingen bij. Dat zijn er gelukkig wel weer vier minder dan gisteren. En dus zitten we na de uitschieter van eerder deze week met 21 besmettingen in 24 uur, weer redelijk rond het gemiddelde dat we daarvoor hadden bereikt.

Gelukkig zijn er voor vandaag geen sterfgevallen gemeld. Gisteren was dit wel het geval, toen werd er één persoon gemeld die overleden was aan de gevolgen van het coronavirus. De dag daarvoor, donderdag 18 maart, werden er zelfs 10 sterfgevallen gemeld voor Goeree-Overflakkee.