14 nieuwe besmettingen gemeld op coronadashboard

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het coronadashboard is weer aangevuld. Het RIVM heeft de cijfers van vrijdag 19 maart toegevoegd.

Door Sam Fish

De landelijke cijfers zijn vandaag echt niet leuk. Voor het eerst sinds weken zitten we ineens weer boven de 7000 besmettingen per dag. Om precies te zijn gaat het om 7425 meldingen in de afgelopen 24 uur, dat zijn er 1245 meer dan gisteren. Hier op Goeree-Overflakkee is juist een daling te zien, wat heel fijn is. In de afgelopen 24 uur zijn er 14 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. Dat zijn er 7 minder dan gisteren, toen werden er 21 gemeld.

Overigens werden we er ook op gewezen dat er gisteren 10 sterfgevallen zijn gemeld op het eiland door het RIVM. En ook vandaag is er een persoon overleden aan de gevolgen van het coronavirus. We wensen de nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies.

CuraMare 

En het is vrijdag, dus dat betekent dat er een nieuwe coronakaart is vanuit zorgorganisatie CuraMare. Op deze kaart staat de situatie per locatie aangegeven. Hierbij gaat het om patiënten, cliënten en bewoners. Medewerkers staan niet op deze kaart aangegeven.

Op de kaart van vrijdag 19 maart is te zien dat er 22 mensen zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Zij hoeven niet meer verzorgd te worden en kunnen thuis verder aansterken. Dat is dus goed nieuws. Ook binnen woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge is een bewoner genezen verklaard. In de thuiszorg zijn 5 cliënten weer beter en op de afdeling tijdelijke opname zijn er ook 3 cliënten virusvrij verklaard. Op dit moment vechten binnen CuraMare nog 18 mensen tegen het virus.

Helaas zijn er in het ziekenhuis wel twee mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

CuraMare coronakaart 19 maart