14 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft weer cijfers binnengekregen en die zijn verwerkt in het coronadashboard van de Rijksoverheid. We kijken naar de cijfers van vrijdag 12 maart.

Door Sam Fish

Op het dashboard is landelijk een heftig aantal nieuwe besmettingen te zien. Hoewel het er ‘slechts’ 711 meer zijn dan gisteren, zitten we toch weer boven de 6000 besmettingen in 24 uur. Om precies te zijn gaat het om 6068 nieuwe besmettingen vandaag. Dat is het hoogste aantal sinds half januari. En dat is geen goed nieuws met het oog op mogelijke versoepelingen rond Pasen.

Op Goeree-Overflakkee zijn er voor vandaag 14 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur. Gisteren waren dat er nog 13.

CuraMare 

En het is vrijdag, dus dat wil zeggen dat zorgorganisatie CuraMare een nieuwe coronakaart zou moeten publiceren. Op hun website geven ze namelijk aan dat ze dat één keer in de week doen en wel op vrijdag. Op die kaart is de situatie te zien per locatie. Hierbij gaat het alleen om cliënten, patiënten en bewoners. Medewerkers staan niet op de kaart vermeld.

Echter is er vandaag wederom geen nieuwe kaart gepubliceerd. Een tijdje terug waren er ook twee vragen achter elkaar zonder nieuwe kaart. De ene keer kwam deze toen op maandag pas, de andere keer op zaterdag. We houden het dus in de gaten.