Ben je voor of tegen de testbewijssamenleving?

Foto: Afbeelding van Wilfried Pohnke via Pixabay

Het kabinet is een consultatieronde gestart om  op grote schaal testbewijzen in te kunnen gaan zetten. Dit zou gebeuren bij het heropenen van de samenleving.

Op deze manier kunnen verschillende evenementen en activiteiten weer veilig georganiseerd worden. Dat is de gedachte achter het testbewijs. Je zou dan een testbewijs moeten hebben voor toegang tot sport- en jeugdactiviteiten. Maar ook voor culturele instellingen, evenementen, restaurants en overige horeca. Hiervoor zou de Wet publieke gezondheid iets aangepast worden, aldus een overheidsbericht.

Ook zou het testbewijs kunnen helpen in het geven van fysiek onderwijs.

Geef je mening

De uiteindelijke inzet van testbewijzen hangt af van de ‘actuele omstandigheden’. Denk hierbij aan ‘de epidemiologische situatie, de geldende maatregelen, de praktische uitvoerbaarheid en de beschikbaarheid van de testen en testlocaties’.

Tot en met maandag 15 maart kan iedereen de conceptwet hierover lezen en becommentariëren. Ook vraagt het kabinet diverse instanties om advies. Hieronder vallen onder meer de Autoriteit Persoonsgegevens (APG) en het College voor de Rechten van de Mens. Daarna gaat het voorstel naar de Tweede en Eerste kamer voordat de wet in werking kan treden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen