Zitten we met Pasen gezellig op het terras?

Foto: Image by bridgesward from Pixabay

Als de coronacijfers het toelaten, mogen de terrassen met Pasen weer open. Dat zei demissionair minister Hugo de Jonge tijdens de persconferentie op maandagavond 8 maart.

Uiteraard is het niet zo dat alles in één keer open gaat zoals we dat ooit gewend waren. Er zitten natuurlijk wel wat voorwaarden aan de opening van de terrassen. Zo komt er onder meer een maximaal aantal gasten. Niet alleen op het hele terras, maar ook aan tafel.

Minder druk

Het is echter niet de bedoeling dat we massaal te vroeg gaan juichen. Voordat de terrassen open mogen, moet de druk op de zorg afnemen. Ook moet het virus zich minder snel verspreiden, wat betekent dat het r-getal naar beneden moet. Vorige week dinsdag werd bij de weekcijfers een gemiddeld r-getal van 1,14. Dat houdt in dat 100 mensen samen 114 anderen besmetten met het coronavirus.

Pasen 

Het duurt nog vier weken tot het Pasen is, namelijk 1 tot en met 5 april. Premier Rutte hoopt tegen die tijd ook andere nieuwe stappen te kunnen zetten in het afschalen van de coronamaatregelen. Zo komt er mogelijk meer ruimte voor het hoger onderwijs. Studenten mogen dan weer een dag in de week naar de hogeschool of universiteit. Zoveel mogelijk studenten krijgen dan vooraf een sneltest. Middelbare scholieren mogen nu al minimaal één dag in de week naar school, voor het mbo is dat precies één dag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen