17 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld op GO

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld. We kijken naar de cijfers van maandag 8 maart.

Door Sam Fish

Op het dashboard is voor vandaag een prachtige daling te zien. Uiteraard komt dat, net als elke maandag, door een kleine vertraging in het weekend. Niet elke zorginstelling of GGD geeft cijfers door in het weekend. Dan zijn er op maandag dus iets minder. Op dinsdag en woensdag wordt dit altijd rechtgetrokken. Voor vandaag zijn er in ieder geval 3924 nieuwe coronabesmettingen doorgegeven. Dat zijn er 619 minder dan een dag eerder.

Op Goeree-Overflakkee is ook een daling te zien, al is die hier een heel stuk kleiner. Hier zijn namelijk 17 nieuwe besmettingen vastgesteld en dat waren er gisteren nog 18. Echt een hele kleine daling dus.

Vaccineren

Inmiddels zijn er in het hele land al ruim 1,6 miljoen vaccinaties gezet. Ook hier op het eiland wordt inmiddels lekker geprikt. Nu de Staver in Sommelsdijk geopend is als vaccinatielocatie hoeven de ouderen niet meer zo ver te reizen en dat maakt de drempel een stuk lager. Hier wordt echter wel alleen geprik met het Pfizer vaccin. Krijg je dus een uitnodiging voor een ander vaccin, dan zal je nog steeds van het eiland af moeten.

Ook gaan de huisartsen binnenkort beginnen met vaccineren. Ook hiervoor krijg je een uitnodiging. Vaccineren zonder uitnodiging gebeurt niet. Zomaar bellen voor een afspraak heeft dus ook geen nut.

Versoepelingen 

Vanavond, maandag 8 maart, geven demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer een persconferentie. Hierin kondigen ze waarschijnlijk nieuwe versoepelingen aan, zoals het leszwemmen voor kinderen. De avondklok zou wel weer verlengd worden.