10 nieuwe besmettingen gemeld voor het hele eiland

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de cijfers van vrijdag 5 maart.

Door Sam Fish

Helaas is er weer sprake van een landelijke stijging. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk voor heel Nederland 4727 nieuwe besmettingen binnengekomen bij het RIVM. Dat zijn er bijna 600 meer dan gisteren (595). Op Goeree-Overflakkee is die stijging gelukkig niet te zien. Hier zijn er namelijk 10 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur en dat waren er gisteren nog 16.

Shuttleservice 

Aangezien er niet veel parkeergelegenheid is bij het ziekenhuis is er een grote parkeerplaats beschikbaar gesteld aan de rand van Dirksland. Dit is voor veel mensen echter te ver lopen en dus reed er altijd een shuttleservice. Deze gratis taxi reed elke dag tussen 7.30 en 17.00 uur heen en weer tussen het ziekenhuis en de grote parkeerplaats. Echter door corona heeft deze een tijd niet gereden. Tot nu.

Vanaf maandag 8 maart gaat de shuttleservice namelijk weer rijden. Hij komt dan langs de diverse ingangen van het ziekenhuis én de P4 Mozartsingel. Om de bezoekers van het ziekenhuis veilig te kunnen vervoeren is er een scherm geplaatst tussen de chauffeur en de passagiers. Een mondkapje in de shuttleservice is verplicht, deze dien je zelf mee te brengen.

CuraMare 

Het is weer vrijdag en dat betekent dat zorgorganisatie CuraMare een nieuwe coronakaart heeft gepubliceerd. Deze kaart gaat over de periode van 26 februari tot en met 4 maart. Hierop staat de situatie per locatie aangegeven, echter gaat het alleen over cliënten, patiënten en bewoners. Medewerkers zijn niet terug te vinden op de kaart.

Op deze kaart is te zien dat er 19 mensen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland weer naar huis zijn gestuurd. Zij mogen thuis verder aansterken. Verder zien we dat er op de afdeling tijdelijke opname ook iemand genezen is verklaard. Helaas zijn er ook 5 patiënten uit het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van het virus. We wensen de nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies.

CuraMare coronakaart 5 maart