15 nieuwe besmettingen gemeld op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het coronadashboard is door het RIVM weer aangevuld met de laatste cijfers. We kijken naar de gegevens van woensdag 3 maart.

Door Sam Fish

De daling was helaas van korte duur, we zitten vandaag namelijk weer boven de 5000 besmettingen. In de afgelopen 24 uur zijn er om precies te zijn 5090 nieuwe besmettingen doorgegeven aan het RIVM. Dat zijn er 1081 meer dan gisteren. Op Goeree-Overflakkee is helaas ook weer een stijging te zien in het aantal besmettingen. Hier worden voor vandaag 15 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 5 meer dan gisteren.

Testen 

Het is belangrijk om je te laten testen als je corona-achtige klachten hebt. Zo is goed bij te houden hoe het virus zich verspreidt en of we al toe zijn aan die versoepelingen waar we allemaal zo naar uitkijken. Dus heb je het vermoeden dat je corona hebt? Of ben je in contact geweest met iemand die positief is getest op het coronavirus? Maak dan heel gemakkelijk een testafspraak door te bellen met 0800-1202 of ga naar www.coronatest.nl en regel het digitaal. Belangrijk is wel dat je de test én de uitslag afwacht in quarantaine. Zo voorkom je het onverhoopt doorgeven van het virus.

Heb je een uitnodiging ontvangen voor het vaccin en wil je de prik laten zetten? Dan kun je een afspraak maken via het telefoonnummer in de brief. Maar je kunt ook online een afspraak maken. Dat gaat soms sneller, aangezien veel mensen tegelijk de brief krijgen en dus gaan bellen. Daarom kun je nu ook terecht op www.coronatest.nl om een vaccinatieafspraak te maken. Dit kan echter alleen met uitnodiging. Vaccineren zonder uitnodiging is niet mogelijk.