10 nieuwe besmettingen gemeld op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld, dit keer met de cijfers van maandag 1 maart. Er is weer een mooie daling te zien!

Door Sam Fish

Vorige week waren we nog blij met net geen 5000 nieuwe besmettingen in 24 uur. Vandaag mogen we nog blijer zijn, er worden namelijk 3826 nieuwe besmettingen gemeld in het land. Dat zijn er 882 minder dan gisteren. En dat betekent dus dat we weer onder de 4000 zitten, zoals een paar weken geleden. Op Goeree-Overflakkee is die mooie daling ook te zien. Hier zijn in de afgelopen 24 uur namelijk 10 nieuwe besmettingen doorgegeven, dat zijn er 8 minder dan gisteren.

Online afspraak maken voor vaccin

We kunnen al een tijdje online een afspraak maken om een coronatest af te laten nemen. Maar tot nu toe moest de vaccinatie-aanvraag nog telefonisch. Tot vandaag dus. Vanaf nu kun je via www.coronatest.nl ook een afspraak maken voor je vaccinatie. Let wel op, dit kan alleen op uitnodiging. Zonder uitnodiging is het niet mogelijk om een afspraak te maken. Wie een afspraak maakt zonder aan de beurt te zijn, krijgt geen vaccin. Mensen die toch proberen een afspraak te maken maar nog niet aan de beurt zijn, krijgen een telefoontje of SMS. De afspraak wordt op die manier afgezegd. Daarnaast is er ook controle op de vaccinatielocatie. Aan de hand van je ID-bewijs wordt een leeftijdscontrole gedaan.

Er is gekozen voor het online laten maken van afspraken, omdat veel mensen tegelijk een uitnodiging ontvangen. Al die mensen bellen vrijwel tegelijk naar het callcenter en dat is dus vaak overbelast en onbereikbaar. Doordat je nu online een afspraak kunt maken, weet je zeker dat je terecht kunt en niet meerdere keren hoeft te proberen om contact te krijgen.

Vanaf vandaag, maandag 1 maart, is ook het prikpunt in de Staver geopend. Hierover komt morgen meer informatie.