RIVM meldt 18 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de cijfers van zondag 28 februari.

Door Sam Fish

Zo is op het dashboard een stijging én een daling te zien. Die daling is te vinden in de landelijke cijfers. In de afgelopen 24 uur zijn namelijk in heel Nederland 4729 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 237 minder dan een dag eerder. De stijging is dus helaas terug te vinden op Goeree-Overflakkee. Hier zijn namelijk 18 nieuwe besmettingen vastgesteld. De afgelopen twee dagen waren dat er twaalf.

CuraMare 

Op vrijdag 26 februari heeft zorgorganisatie CuraMare haar nieuwe coronakaart gepubliceerd. Daarop is de situatie te zien binnen hun locaties en in de thuiszorg op het eiland. Op de kaart van afgelopen vrijdag is te zien dat er binnen CuraMare de afgelopen week twee mensen zijn overleden aan het virus. Het gaat om één patiënt in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland en een bewoner van Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. Daarmee staat het sterftecijfer sinds 1 september binnen CuraMare op 57. We wensen de nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies.

Gelukkig zijn er in het ziekenhuis ook tien mensen genezen verklaard. En ook binnen de afdeling tijdelijke opname is één cliënt weer beter. Op dit moment vechten nog 29 mensen binnen CuraMare tegen het virus.

curamare coronakaart 26 februari