Kabinet wil in gesprek met burgers over coronacrisis

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Het kabinet wil de komende maanden met burgers en organisaties praten over de problemen die ontstaan zijn door de coronacrisis.

Meepraten via de website www.watisjouwidee.nl, daar kunnen mensen aangeven waar ze mee zitten. Ook kunnen er ideeën worden geopperd over hoe problemen volgens hen kunnen worden opgelost.

Mensen kunnen op de website niet alleen hun zorgen en ideeën insturen. Ze kunnen zich ook aanmelden om verder mee te praten over de onderwerpen. In totaal worden er 80 digitale groepsgesprekken georganiseerd. Vijftig daarvan zijn voor burgers, twintig voor maatschappelijke organisaties en tien voor wetenschappers en denkers.

Deelnemers

Er is ruimte voor zo’n 600 deelnemers. Als je mee wilt doen moet je echter niet te lang wachten met aanmelden. Er zijn namelijk al zo’n 200 plekken vergeven. Voor de overige 400 plekken kun je je dus nog aanmelden.

De gesprekken gaan over de invloed van de coronacrisis met betrekking tot allerlei thema’s. Sommige thema’s staan al gepland. Zo wordt er op 16 maart gesproken over natuur en milieu. Op 18 maart gaat het gesprek over gezondheid. En op 19 maart is het onderwerp onderwijs en werk.