Kaartverkoop proeffestivals is van start gegaan!

Foto: PR Beachboom

Concertfans en festivalgangers opgelet! Het heeft even geduurd, maar vandaag is de kaartverkoop van de proeffestivals van start gegaan!

Het gaat om de Back To Live-evenementen van ID&T en MOJO. De kleinschalige muziekfestivals en een concert vinden plaats in maart. Ze zijn deel van het onderzoek van Fieldlab Evenementen. Bij deze proeven wordt onderzocht hoe grote evenementen veilig kunnen plaatsvinden in coronatijd.

De eerste evenementen

Het eerste evenement staat op het programma voor zaterdag 6 maart. Er is dan een dancefeest in de Ziggo Dome. Bezoekers krijgen dan een optreden van Sunnery James & Ryan Marciano, Sam Feldt, Lucas & Steve en Lady Bee. Een dag later verzorgt André Hazes samen met een support act en special guest in dezelfde zaal een concert.

De week erop, op zaterdag 13 maart, is er een Back To Live-dancefestival in Biddinghuizen. Het evenement vindt plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland. Daar zijn onder anderen Joris Voorn, Colin Benders en Nicky Elisabeth te horen. Een paar dagen later staat op diezelfde locatie nog andere evenementen gepland, zoals het popfestival. Op die line-up staan Chef’Special, Maan, Jett Rebel en Bilal Wahib.

Back To Live-evenementen

Bij de Back To Live-evenementen moeten bezoekers zich aan enkele voorwaarden houden. Zo moeten ze actief meewerken aan diverse onderzoeken en handelingen rondom het evenement. Iedereen moet ook negatief getest zijn op het coronavirus.

De kaartverkoop van alle evenementen is om 12.00 uur begonnen op www.backtolive.nl. De bezoekersaantallen verschillen per locatie. Bij elk evenement worden de bezoekers onderverdeeld in bubbels.

Geen besmettingen

Het zijn niet de eerste evenementen van Back To Live. Zo was er al een cabaretvoorstelling van Guido Weijers in Utrecht en een zakelijk congres. Bij dat laatste evenement werd na afloop een medewerkers positief getest op corona. Die besmetting kwam uit familiaire kring. Daardoor was het even spannend wat dat voor het evenement zou betekenen. Echter zijn er geen bezoekers positief getest op het virus en dus zijn er geen mensen besmet tijdens de eerdere proefevenementen.