Nationale vrije dag als de horeca weer open mag?

Foto: Luc Cataldi

Heel Nederland kijkt reikhalzend uit naar hét moment dat de horeca zijn deuren weer mag openen. Op die langverwachte dag wil iedereen maar één ding: volop genieten op de terrassen van onze favorieten horecagelegenheden.

Nog meer hunkert men naar de sociale connectie die hiermee gepaard gaat. Want samen met het gezin, een vriendengroep of familie als vanouds genieten van een drankje of hapje buiten de deur lijkt al zo lang geleden. We willen die dag dan natuurlijk zo goed en corona-proof mogelijk vieren. Horecaketen De Beren heeft daarom de stoute schoenen aangetrokken. Als initiatiefnemer van HorecaVrij pleiten ze voor een nationale feestdag. Jij kunt hen daarbij helpen door de petitie #horecavrij te tekenen.

Samen aftellen tot heropening van de horeca

De horeca is het afgelopen jaar slechts 5 maanden open geweest. Hoewel daar lange tijd veel begrip voor is geweest, is de maat nu vol. De organisatie vindt het hoog tijd dat de horeca echt gehoord wordt. Om die reden wil horecaketen De Beren zich verenigen met zowel consument als concullega’s middels het initiatief HorecaVrij en start een petitie.

“We hebben een lange adem gehad en hebben ons te allen tijde aan de maatregelen gehouden. Nu is het tijd om weer aan de slag te gaan,” zegt Ad Schaap, eigenaar van De Beren. “Met de lente in aantocht en de dalende besmettingscijfers zien wij daar ook alle kansen voor. Wij, de consument en onze concullega’s zijn er klaar voor. Het aftellen kan beginnen. Als we straks weer open zijn, gaan we ook niet meer dicht. Het is goed geweest.”

Heropening 

De heropening van de horeca wordt groots aangepakt. Naast het opstarten van een petitie worden er #horecavrij-vlaggen verkocht. “De heropeningsdag moet voelen als één groot feest en als een bevrijding voor de huidige generaties. We hangen letterlijk de vlag uit en laten Nederland groen kleuren. Hoe mooi is het om de saamhorigheid van de horeca op zo’n manier terug te zien?” voegt Schaap toe. De vlag is te bestellen via: www.horecavrij.nl.

Teken de petitie

HorecaVrij wil minimaal 100.000 handtekening verzamelen. Ze roepen dan ook zoveel mogelijk horecagelegenheden en consumenten op om de petitie te tekenen en delen. Samen willen zij strijden voor een nationaal jaarlijks terugkerende vrije dag op de heropeningsdag van de horeca. De petitie is te vinden op www.horecavrij.nl.